Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Obvestila


Izjava Koordinacije zdravniških organizacij - o kompetencah v zdravstveni negi

4.10.2019
Zdravniške organizacije smo prepričane, da se mora dogovarjanje o poklicnih kompetencah v zdravstvenem sistemu preseliti iz političnih v strokovne kroge, ki so edini kompetentni za odločanje o tem, na kakšen način in s katerimi kadri se bodo izvajale zdravstvene storitve.

Preberite več


Zdravstveni sistem bomo spremenili zdravniki, ker to potrebujejo naši bolniki!

30.9.2019
Vam je zadosti čakanja na reforme in rešitve, ki jih obljublja politika? Vabimo vas, da se pridružite na omizje na temo: Zdravstveni sistem bomo spremenili zdravniki, ker to potrebujejo naši bolniki! z izbranimi gosti dne 17.10.2019 ob 17.00 uri v Domus Medica.

Preberite več


Farmacevtski milijoni v žepe zdravnikov? Kriv sem! Ali res?

23.9.2019
V branje priporočamo odzive zdravnikov na rubriko Dejstva televizijske hiše Pop TV, objavljene v Sobotni prilogi časnika Delo, dne 21.9.2019.

Preberite več


Licenčne listine slovesno prejelo 47 zdravnikov in zdravnic ter 5 zobozdravnikov in zobozdravnic

20.9.2019
Veselje in ponos je bilo zaznati v Modri dvorani Zdravniške zbornice Slovenije v sredo, 18. septembra, ko smo na zdaj že tradicionalni prireditvi podelili licenčne listine novim specialistom.

Preberite več


Demenca naj postane prioriteta javnega zdravstva v Sloveniji, nujno potrebna je zakonska ureditev s področja dolgotrajne oskrbe

20.9.2019
V Sloveniji ima demenco po epidemioloških ocenah 33 tisoč oseb, v Evropi 10 milijonov, na svetu pa kar 47 milijonov ljudi. Znanstveniki pa pospešeno iščejo nova, bolj učinkovita zdravila. Upe trenutno vlivajo pozitivni rezultati faze II študije Adamant s cepivom ADDvac1 pri Alzheimerjevi demenci.

Preberite več

Demenci prijazna točka_bilten

Zdravniška zbornica – 160. Demenci prijazna točka v Sloveniji

20.9.2019
Ko boste stopili v zbornico skozi glavni vhod, boste gotovo opazili simpatično nalepko, ki nas vse opozarja, da smo postali Demenci prijazna točka. In da je dobro, da o demenci govorimo čim več in čim bolj glasno.

Preberite več


Regijsko srečanje ZIRS za območno enoto Ljubljana

18.9.2019
Vabljene so osebe, ki upravljajo s čakalnimi seznami, lahko pa tudi druge zainteresirane osebe. Srečanje bo 30. 9. 2019 ob 11. uri – v UKC Ljubljana, Predavalnica 1 (glavna stavba UKC Ljubljana, Zaloška cesta 2). Udeležba je brezplačna. Vsa mesta so že zasedena.

Preberite več


Zdravniška zbornica Slovenije podpira transparentnost sodelovanja med zdravniki in farmacevtsko industrijo

18.9.2019
Obsojamo pa senzacionalistično poročanje z namenom blatenja zdravnikov, še posebej tistih, ki so dovolili objavo podatkov o sodelovanju z industrijo in bili do medijev korektni ter svoje prihodke iz tega naslova tudi javno pojasnili.

Preberite več

Health day_www

Kako digitalne inovacije izboljšujejo zdravstveni sistem

17.9.2019
5 digitalnih zdravstvenih rešitev v slovensko zdravstvo do konca leta 2020. Nemogoče? Vabljeni, da se nam 10. oktobra ob 9. uri pridružite na konferenci – HealthDay.si 2019.

Preberite več

Alenka Ursic Polh_www

Mnogo prezgodaj nas je sredi ustvarjalnega dela zapustila - Alenka Uršič Polh, dr. med.,

13.9.2019
S spoštovanjem se bomo spominjali njene strokovne in stanovske poti, prežete s požrtvovalnostjo, izjemno kolegialnostjo in človečnostjo. Žalna seja je danes, v petek, ob 12. uri, v Splošni bolnišnici Izola, pogreb pa popoldne na Barki.

Preberite več


Spoštovani vsi, ki jih to mora zanimati

13.9.2019
Skrajno nenavadno je, da ZZZS priznava dejstvo, da so šle plače gor in so posledično višja tudi omenjena nadomestila; za povečanje vsote denarja, namenjenega plačam v zavodih, ki opravljajo zdravstveno storitev, pa noče slišati, ugotavlja Iztok Kos, dr. med., generalni sekretar Zdravniške zbornice Slovenije.

Preberite več

Štajerski zdravnik leta _lezeci

Natečaj za Medicinski dosežek leta štajerske regije – Vabljeni k sodelovanju!

12.9.2019
Na natečaj se lahko prijavite: posamezni zdravniki ali zdravnice, zobozdravniki ali zobozdravnice, zdravniški timi, oddelki ali zdravstvene organizacije iz štajerske regije z izstopajočimi medicinskimi dosežki, ki so bili prebojni in so zaznamovali zadnje leto (2018/2019) vašega strokovnega delovanja na področju medicine.

Preberite več


Upravljanje čakalnih seznamov in sistem eNaročanja

12.9.2019
Obveščamo vas, da v septembru po Sloveniji potekajo regijska srečanja Zdravstvenega inšpektorata Republike Slovenije (ZIRS) z namenom razjasnitve nejasnosti predpisov in predstavitve možnih načinov doseganja skladnosti, s poudarkom na upravljanju čakalnih seznamov in sistemu eNaročanja.

Preberite več


Na krilih poezije in glasbe stopili v jesen

12.9.2019
Na literarno-glasbenem večeru 10. septembra smo prisluhnili baladni poeziji doktorja Andreja Ranta, ki jo je obarvala instrumentalna srednjeveška glasba v izvedbi Janeza Jocifa.

Preberite več


Poklicne kompetence in aktivnosti izvajalcev v dejavnosti zdravstvene nege – zdravniške organizacije na ministra naslovile pismo

10.9.2019
V pismu so vse štiri zdravniške organizacije vnovič opozorile, da dokument vodi v napačno, bolnikom škodljivo smer, ter dodatno utemeljile, zakaj.

Preberite več


Upravljanje čakalnih seznamov in sistem eNaročanja

9.9.2019
Za območni enoti Novo mesto in Krško je srečanje potrjeno in bo potekalo v SB Novo mesto v četrtek, 26. septembra 2019, z začetkom ob 11. uri, v sejni sobi na pljučnem oddelku (klet). Ker je število mest omejeno, je potrebna prijava.

Preberite več


Diagnozi »ZZZS« in »Politika« ali nekaj o kompetencah

4.9.2019
Skrajno nerazumno je, da se čaka na operacijo ali kakšno drugo zdravstveno storitev dolge mesece ali celo leta, ko bi bila lahko opravljena v 14 dneh in bi bil zaposleni po mesecu in pol nazaj na delovnem mestu. Tako pa se za nadomestila plač zmeče večkratnik stroška same operacije, opozarja Iztok Kos, dr. med., MBA in generalni sekretar ZZS.

Preberite več


Upravljanje čakalnih seznamov in sistem eNaročanja

3.9.2019
V septembru po Sloveniji potekajo regijska srečanja Zdravstvenega inšpektorata Republike Slovenije. Za gorenjsko regijo je srečanje potrjeno in bo potekalo v SB Jesenice v četrtek, 12. septembra 2019, z ​začetkom ob 11. uri, v sejni sobi bolnišnice.

Preberite več


Javni poziv za imenovanje nadzornika kakovosti za kirurške stroke

2.9.2019
Na poziv se lahko prijavijo kandidati, ki izpolnjujejo pogoje za imenovanje za glavnega mentorja in imajo izkazana znanja s področja vodenja kakovosti. Pisne vloge z dokazili o izpolnjevanju pogojev sprejemamo do vključno 30. septembra 2019.

Preberite več


Javni poziv za imenovanje koordinatorjev specializacij

2.9.2019
Zdravniška zbornica Slovenije objavlja Javni poziv za imenovanje koordinatorjev specializacij za naslednja specialistična področja: abdominalna kirurgija, javno zdravje, kardiovaskularna kirurgija, klinična genetika, nevrokirurgija, ortopedska kirurgija, psihiatrija in radiologija. Vloge sprejemamo do vključno 30. septembra 2019.

Preberite več