Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Novice in obvestila

Dr. Matevž Gorenšek

Pretreseni sporočamo, da nas je zapustil dr. Matevž Gorenšek

6.8.2020
S spoštovanjem se bomo spominjali njegove izjemne strokovne in stanovske poti, prežete z velikim pogumom, srčnostjo, energijo, ki jo je izžareval, izjemnim posluhom za paciente in odločnostjo spreminjati sistem zdravstva na bolje. ​

Preberite več


Poziv Ministrstvu za zdravje k spremembi Pravilnika o povračilu sredstev zaradi izpada dejavnosti in ureditvi položaja zasebnikov izven javne mreže

5.8.2020
Zbornica je 5. 8. 2020 na Ministrstvo za zdravje naslovila dopis, v katerem ga je pozvala k odpravi neustavnosti Pravilnika o načinu izračuna, postopku in rokih za uveljavitev plačila izvajalcem zdravstvene dejavnosti zaradi izpada opravljanja dejavnosti in ureditvi položaja zasebnih izvajalcev zdravstvene dejavnosti izven javne mreže.

Preberite več


Postanite družinski zdravnik

5.8.2020
Družinske zdravnice in zdravniki vas zato vabimo, da se nam pridružite in izberete specializacijo družinske medicine. Biti družinski zdravnik je eden izmed najlepših poklicev. Več o specializaciji na video dogodku - v četrtek, 6. avgusta, ob 20. uri – Vabljeni!

Preberite več


Sprejet Pravilnik o načinu izračuna, postopku in rokih za uveljavitev plačila izvajalcem zdravstvene dejavnosti zaradi izpada opravljanja dejavnosti

4.8.2020
Minister za zdravje je sprejel Pravilnik o načinu izračuna, postopku in rokih za uveljavitev plačila izvajalcem zdravstvene dejavnosti zaradi izpada opravljanja dejavnosti, ki je bil objavljen v Uradnem listu RS, št. 107/2020 z dne 31. 7. 2020 in je začel veljati 1. 8. 2020.

Preberite več


Zavarovalna vsota zavarovanja za poklicno odgovornost

3.8.2020
Minimalna zavarovalna vsota zavarovanja za poklicno odgovornost zdravnikov in doktorjev dentalne medicine znaša 130.000 EUR.

Preberite več


Objavljeni razpisi specializacij za leto 2020

3.8.2020
Zdravniška zbornica Slovenije z dnem 3. 8. objavlja javni razpis specializacij za leto 2020 za področje medicine in dentalne medicine.

Preberite več


Ministrstvo za zdravje objavilo več razpisov za podelitev koncesij v zdravstvu

28.7.2020
Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije je dne 23. 7. 2020 objavilo štiri javne razpise za podelitev koncesij na področju parodontologije/zobnih boleznih in endodontije, oralne in maksilofacialne kirurgije, čeljustne in zobne ortopedije ter dermatovenerologije.

Preberite več


Najava razpisov specializacij za leto 2020

28.7.2020
Razpisi bodo predvidoma objavljeni 3. 8. 2020 in odprti do 27. 8. 2020.

Preberite več


Prebivalci Slovenije, pomagajte nam zajeziti širjenje koronavirusa

24.7.2020
Spoštovani prebivalci in prebivalke Slovenije, smo na točki, ko je nujno, da spet stopimo skupaj, da vsak od nas naredi vse, da nam v prihodnjih tednih, ko bo dopustniški čas in vzdušje sproščenosti na vrhuncu, epidemija ne bi ušla izpod nadzora. Mi, zdravniki in zobozdravniki, smo tukaj zato, da vam pomagamo. Prosimo vas, da tudi vi pomagate nam.

Preberite več


Severna Makedonija prosi za mednarodno pomoč v obliki zdravstvenega osebja

24.7.2020
Od Ministrstva za zdravje smo prejeli obvestilo, da Severna Makedonija preko mehanizma Unije za civilno zaščito prosi za mednarodno pomoč v obliki zdravstvenega osebja.

Preberite več


Vložitev vloge za oprostitev plačila najemnine

22.7.2020
Ministrstva za javno upravo je podalo mnenje, po katerem morajo upravičenci oddati vlogo za oprostitev plačila najemnine zaradi omilitve posledic epidemije COVID-19 na obrazcu iz Pravilnika o izvajanju oprostitve ali delne oprostitve plačila najemnin zaradi omilitve posledic epidemije COVID-19, tudi če so vloge poslali pred njegovo uveljavitvijo.

Preberite več


Pravilnik o izvajanju oprostitve ali delne oprostitve plačila najemnin zaradi omilitve posledic epidemije COVID-19

14.7.2020
Dne 9. 7. 2020 je v veljavo stopil Pravilnik o izvajanju oprostitve ali delne oprostitve plačila najemnin zaradi omilitve posledic epidemije COVID-19, ki ureja postopek in način odločanja ter zahtevano dokumentacijo za izvajanje enake obravnave upravičencev za oprostitev ali delno oprostitev plačila najemnine najemnikov poslovnih prostorov.

Preberite več


Neustavnost načina izvedbe povračila sredstev neizvedenega programa koncesionarjem po 76. členu ZIUOOPE

10.7.2020
Zbornica je na Ministrstvo za zdravje dne 10. 7. 2020 naslovila zahtevo za spremembo predloga Pravilnika o načinu izračuna, postopku in rokih za uveljavitev plačila izvajalcem zdravstvene dejavnosti zaradi izpada opravljanja dejavnosti.

Preberite več


Podaljšan je zakonski rok za uveljavljanje refundacije dodatka za delo v rizičnih razmerah koncesionarjev

10.7.2020
Pri čemer pa opozarjamo, da se s tem ne podaljšuje tudi obdobje upravičenosti do dodatka, ki ostaja za čas dela v nevarnih razmerah v epidemiji.

Preberite več


O primeru širjenja SARS-CoV-2 v športni dvorani

8.7.2020
Mariborski epidemiologi so uspeli v ugledni reviji Epidemiology and Infection objaviti prispevek o primeru širjenja SARS-CoV-2 v športni dvorani.

Preberite več


Poziv za predlaganje članov izpitnih komisij, pred katerimi se opravlja poseben preizkus strokovnosti sodnih izvedencev in sodnih cenilcev

3.7.2020
Zdravniška zbornica Slovenije je 2. 7. 2020 s strani ministrstva za pravosodje prejela poziv za predlaganje članov izpitnih komisij, pred katerimi se opravlja poseben preizkus strokovnosti sodnih izvedencev in sodnih cenilcev.

Preberite več


Zdravniška zbornica Slovenije zavrača očitke ministra za zdravje glede neodgovornosti zdravnika, napotenega na službeno pot v Črno goro

2.7.2020
V medijih smo 1. 7. 2020 zasledili odziv ministra za zdravje o neodgovornosti zdravnika, ki je bil napoten na službeno pot v Črno goro in se ob tem domnevno okužil z virusom COVID-19. Ne moremo sprejeti navedenih očitkov ministra zdravniku, saj se je ta udeležil strokovnega srečanja v času, ko je bila Črna gora na seznamu zelenih varnih držav.

Preberite več


Sprejete so Smernice za ravnanje zdravnikov in zobozdravnikov na socialnih omrežjih

1.7.2020
Izvršilni odbor je na seji dne 18. 6. 2020 sprejel Smernice za ravnanje zdravnikov in zobozdravnikov na socialnih omrežjih. Namen teh je predstaviti dobre prakse za ravnanje zdravnikov in zobozdravnikov na socialnih omrežjih in opozoriti na potencialne negativne posledice neprimernih objav.

Preberite več


Zagotovljeno financiranje dodatka za delo v rizičnih razmerah za samozaposlene koncesionarje

24.6.2020
Ministrstvo v odgovoru navaja, da so tudi samozaposleni zdravniki in zobozdravniki koncesionarji upravičeni do proračunskega financiranja dodatka. Samozaposleni koncesionarji morajo za osnovo, od katere si obračunajo dodatek, vzeti osnovo, od katere tekoče obračunavajo prispevke in ki je določena z davčnim obračunom preteklega leta.

Preberite več


Novo glede refundacije dodatka koncesionarjem za delo v rizičnih razmerah

22.6.2020
Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije je na vse lokalne skupnosti ter na koncesionarje, ki opravljajo javno zdravstveno službo, naslovilo navodila glede uveljavljanja financiranja dodatka za delo v rizičnih razmerah. Rok za posredovanje zahtevkov občini oziroma ministrstvu za zdravje je 30. 6. 2020.

Preberite več