Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Dopis članom in vabilo na skupščino

17.4.2019

Drage članice in člani Slovenskega zdravniškega društva Medicus!

»Spoštovane članice in člani SZŠD Medicus! Naše zdravniško športno društvo deluje že več kot dve desetletji. Po tem času lahko ugotovimo, da  je osnovni namen ustanovitve izpolnjen.To pomeni, da smo v tem času uspeli zdravniško športno udejstvovanje pripraviti v organizirani obliki. To nam je uspelo s finančno pomočjo ZZS in deloma Fidesa ter nekaterih sponzorjev. Organizirali smo številna tekmovanja in državna prvenstva ter se udeleževali svetovnih prvenstev, kjer smo bili tudi rezultatsko zelo uspešni. V zadnjem letu je začela delovati tudi spletna stran, kjer je mogoče dobiti vse potrebne informacije o delovanju društva. Kljub temu pa lahko ugotovimo, da udeležba na nekaterih tekmovanjih stagnira. Zato vas ob tej priliki vabim, da se tekmovanj v prihodnje udeležite v čim večjem številu, kjer naj vas vodi rek: potrebno je sodelovati, ne pa nujno zmagati. Že sedaj ima društvo preko 400 članov, število pa želimo še povečati in pritegniti čim več mladih zdravnikov in študentov medicine. Od lani ima društvo novo vodstvo. Kot dolgoletni predsednik društva želim novemu vodstvu in vsem članom v prihodnje veliko športnih uspehov in veliko prijateljskega druženja.«
                                                                                                        Andrej Bručan  


V času pred redno letno skupščino društva se z zadovoljstvom spominjamo vseh izvedenih športnih dogodkov v letu 2018. V prejšnjem letu smo tako skupaj tekli, smučali, kolesarili, streljali, igrali nogomet, košarko in tenis. Naša tradicionalna športna srečanja zdravnic, zdravnikov, študentov obeh medicinskih fakultet pa tudi prijateljev zdravniškega poklica so še vedno del naših življenj in to nam daje zagon za delo tudi v prihodnje.

Vse člane društva vljudno vabimo, da se udeležijo 22. redne skupščine SZŠD Medicus, ki bo potekala v sredo 27.3. ob 16.30 v Veliki sejni sobi v prostorih Zdravniške zbornice Slovenije – Domus medica (Dunajska cesta 162, Ljubljana).

Na zadnji skupščini sta bili izglasovani tudi dve pomembni spremembi, in sicer da se članstvo v društvo omogoči tudi študentom medicine ter da se letna članarina zdravnikov poviša s petih na deset eurov. Do povišanja članarine nas je primoral izpad sredstev, ki nam bi jih morala glede na sklep o ustanovitvi društva, zagotavljati poleg Zdravniške zbornice tudi FIDES in SZD. Ker je ta vir v zadnjih letih praktično popolnoma usahnil nam bo članarina v prihodnje glavni vir sredstev za nadaljnjo nemoteno organizacijo zdravniških športnih srečanj in razvoj našega društva. V prihodnje bo plačana članarina prinesla znižanje prijavnine na posamezne športne dogodke.  

Glede na to, da smo dočakali tudi lastno spletno stran, kjer redno dodajamo obvestila o prihajajočih dogodkih, poročamo o razpletih športnih tekmovanj in urejamo fotogalerijo, vas vabimo, da si jo ogledate na spletni strani zbornice oziroma neposredno na naslovu: www.zdravniskazbornica.si/sportno-drustvo


                                   Predsednik Slovenskega zdravniškega športnega društva Medicus
                                                                                                                       Robert Juvan